Før du køber

Vigtig information

Du kan kun eftermontere en bilradio med navigationsanlæg, hvis din bil ikke er født med navigation. Årsagen hertil er, at biler der er født med navigation ofte anvender et lille display i selve instrumentbrættet. Dette display kan en eftermonteret radio ikke anvende.  

Bemærk også, at alle billeder af radioer er vejledende. Billeder viser den konsol som radio er indbygget i. Der kan være forskel på placering af knapper på den viste model og den model du modtager. Efter købet

Hold systemet kørende

En Android bilradio er en computer. Den indeholder CPU, RAM og harddisk på samme måde som du kender det fra din almindelige computer. Din computer har enten Windows eller IOS som operativsystem, og disse bliver ind imellem opdateret for at rette fejl eller tilføre forbedringer til systemet.

En bilradio med Android som operativsystem kan ikke opdatere sig selv, men kan opdateres manuelt. Se mere her: "Android Update".   

Sålænge der er ledig plads på radioens harddisk kan du downloade og installere Apps fra Google Play. Men på samme måde som programmer til din computer kan være fejlbehæftede eller ikke passer til den version af Windows eller IOS du har, så kan du komme ud for, at der kan være Apps som ikke kan bruges sammen med den version af Android som ligger i radioen. Der kan også være Apps som kræver noget særligt hardware, som ikke er i radioen (fx. et kamera), og disse Apps kan enten slet ikke installeres, eller vil ikke kunne startes. I særlige tilfælde kan en dårlig programeret App være årsagen til, at din bilradio holder op med at fungere korrekt. Det er før set, at en App får touch skærmen til at stoppe med at virke, i det øjeblik Appen bliver aktiveret. Mange Apps starter automatisk op som baggrundsprocess når radio starter, og vil derfor forhindre radio i at fungere.

Det er derfor vigtigt, at du følger nogle simple råd for at holde din radio kørende:

- Installer kun Apps der er nødvendige.

- Sørg for at Apps holdes opdateret (lad radio komme online en gang imellem).

- Apps bruger midlertidige data som ligger i midlertidigt lager (cache-lager). Slet / tøm dette lager en gang imellem (fra Indstillinger - Lagerplads - Cachelagrede data).

- Installer ikke Apps der kræver højere version af Android end du har i din radio.

Din radio er tilsluttet permanent strøm fra bilens batteri. Derfor vil radioen altid huske hvad den var i gang med sidst, da du stoppede bilen og tog tændingen fra. Din radio vil således starte op med den App den stoppede med (svarer til en computers dvalefunktion). I særlige tilfælde kan radio fejle ved indlæsning af disse tidlligere gemte data, og så stopper radio indlæsning ved skærmbilledet der viser "Android" under opstart. Er det tilfældet skal radio blot slukkes og tændes igen.

Din hjemmecomputer kan fejlstartes ved at genstarte den. Enten ved at trykke på "Reset" knappen eller trykke på tastekombinationen "CTRL+ALT+Delete". En Android bilradio kan genstartes ved at stikke en kuglepen eller nål i reset-hullet der normalt findes bag klappen til SD kortet.  Din radio slukker aldrig

Din radio fungerer som en bærbar computer, hvor du lukker låget uden at slukke den. På den måde går din computer i dvale. Din radio gør det samme når du tager tændingen fra. Eftersom din radio aldrig bliver slukket rigtigt, da vil den med tiden indeholde en masse midlertidige data, som kan forhindre nogle funktioner i at starte op. Hvis du f.eks. oplever, at du trykker på Radio og den ikke starter, da skal du blot aktivere RESET ved at putte en kuglepen eller anden spids genstand ind i reset hullet. Herved slukker du radioen og den starter op på ny. Det svarer til at genstarte din computer. En lille VideoDemo af Android med grundlæggende funktioner:

Hvis FM båndet lukker

Lytter du radio i bilen via det luftbårne FM signal skal du være klar over, at hvis Kultuministeret endeligt lukker FM båndet kan du ikke lytte danske radio stationer med radioens indbyggede FM modtager. Hvis FM båndet lukkes ned og radio ikke kan aflytte danske radiostationer mere, kan du ikke returnere din radio og få pengene tilbage. I stedet anbefaler vi du anskaffer en DAB modtager i stil med denne.

 

Montering af radio

Gør det selv eller kom til os

De fleste radioer kommer med et "plug-n-play" monteringskit, men er du ked af at skille din bil ad selv, så kan du få det gjort billigt på et af vores værksteder. Vores professionelle mekanikere monterer din radio og hjælper dig med indstilling af rat-betjeningen. 

  

  • Fragt

    Vi sender normalt din vare indenfor 14 dage. Er der længere leveringstid hører du fra os.

  • Kontakt os

    Har du et bilmærke eller model der ikke er nævnt på denne side er du velkommen til at kontakte os.

  • Betaling

    Du kan betale med betalingskort (Dankort, VISA, Maestro og Mastercard) eller ViaBill. Betaler du med bankoverførelse starter vi først behandlingen af din ordre når vi har modtaget betalingen på vor konto.